Graag willen wij u laten genieten van onze culinaire keuken en gastvrijheid. Naast de à la carte kaart, hebben wij een gevarieerd aanbod aan menu’s.
Van vlees, vis, gevogelte, wild en vegetarisch tot typische gerechten uit Het Bildt en de rest van Friesland. Wij werken veel met streekgebonden gerechten waar Friesland trots op kan zijn.
Onze geitenkaas komt van plaatselijke kaasmakerij De Molkerei.
Het Livar-varkensvlees betrekken wij van de Abdij Lilbosch uit Limburg, waar de monniken nog op kleinschalige wijze varkens houden.
De witte asperges komen uit Berlikum bij van der Kaaij
Onze vis komt elke dag vers binnen van de visafslagen van Lauwsmeer en Harlingen
Onze chefkok Jacob verandert de menukaart om de twee maanden zodat hij op de verschillende seizoenen kan inspelen.
lunch kaart | A la carte | Brunch | High tea | Koude en warme buffetten Kinderkaart | Vergader arrangementen
Â
Lunch buffet
Soep
Soep van de dag in terrine
Broodsoorten
Uitgebreid assortiment vers gebakken brood met o.a.
wit- en bruin, broodjes, krentenbrood, suikerbrood, roombroodjes
Warme kroket met mosterd
Huzaren salade
Vleeswaren
Vers gesneden vleeswaren; 4 soorten
Kaas
Vers gesneden kaas; 2 soorten
Zoetwaren
Cranberry jam, waddenhoning
Dranken
koffie, thee, melk, karnemelk en jus Orange
€ 15.50 per persoon
High tea restaurant De Zwarte Haan
Thee of koffie onbeperkt
diverse smaken thee van losse thee of verse munt
- Verschillende zoete hapjes
- Brownies
- Muffins
- Scones
- Bonbons
- Petit four
- Cheece cake
- Hartige hapjes
- English cookies
- Cranberrycompote en vanille-crème
- Puntjes quiche
- Korstdeeg met geitenkaas, walnoten en honing
- Sandwichrolletjes met kipfilet, ham en gerookte zalm
Per persoon € 22,50
Koude en warme buffetten
Koud Buffet
- Avocadosalade
- Lamsham
- Gemengde rauwkostsalade
- Waddengoud oesters
- Gerookte kipfilet
- Gerookte zalm op een zalmplank geserveerd
- Carpaccio van rauwe ossenhaas
- Gerookte makreel
- Stokbrood
- Zoute haring
- Diverse sausjes en kruidenboter
- Wadgarnalen
- Salades
- Pastasalade
- Wild zwijnpate
- Tapasgerechten
- Coppa di parma met meloen
Warm Buffet
- Varkenshaas met bospaddenstoelensaus
- Fair Traderijst
- Ossenhaas met pepersaus
- Verse groenten van het seizoen
- Bildts stoofpotje gevuld met rundvlees
- Gebakken aardappels of friet
- Rollade met rode wijnsaus
- Zeebaarsfilet met mosterdsaus van Us Heit
- Snoekbaars filet met spinazie saus
- Piri Piri kipfilet
Grand Dessertbuffet
- Toren van slagroomsoezen
- Slagroom
- Diverse ijssoorten in torenvorm
- Diverse ijstaarten
- Chocolademousse Fair Trade
- Cranberryijs
- Vers fruit
- Passie bavaroise
- Diverse sausjes
- Omelet siberine
- Duindoorn bavaroise
- Berenburg parfaît
- Panna cotta
Dit is een voorbeeld van een buffet dat wij geheel naar uw smaak kunnen aanpassen.
Kinderkaart
1, 2 of 3-gangen keuzemenu
Voorgerechten
- Stokbrood met kruidenboter.
- Carpaccio van ossenhaas op notensla met vers geschaafde Old Amsterdam.
- Groene salade met tomaat, druiven, meloen en kaas.
- Tomatensoep gevuld met gehaktballetjes.
Hoofdgerechten
- Frikandel
- Kroket
- Kip-nuggets
- Spare-ribs
- Kaassoufflé
- Poffertjes of Pannenkoek
Nagerecht
- Kinderijsje met verrassing.
Stamppot buffet
Stamppot buffet restaurant De Zwarte Haan
-
- Zuurkool
-
- Aardappels en zuurkool.
-
- Boerenkool
-
- Aardappels, boerenkool en spekjes.
-
- Hutspot
-
- Traditionele stamppot met wortel, ui en aardappels.
-
- Stamppot andijvie
-
- Stamppot van andijvie, aardappel en spekjes.
-
- Piccalilly
-
- Ingelegde groenten, met name augurken, zilveruitjes en bloemkool.
-
- Rookworst
-
- Balletjes gehakt volgens oud recept
-
- Diverse soorten rauwkost
-
- Jus
Prijs Persoon € 18,50