Welkom

In onze ambiance De Zwarte Haan, uniek gelegen aan de voet van de zeedijk, omringd met rust stilte en ruimte. Wij werken met Waddengoud, streek en fair trade producten uit de regio en buitenland. Naast de ala carte kaart, serveren wij altijd seizoen primeurs & de onderstaande menu’s:

Menu De Zwarte Haan (dagelijks wisselend) drie gangen menu 33,50

Verrassingsmenu:

  • 3-gangen 34,50
  • 4-gangen 38,50
  • 5-gangen 43,50
  • 6-gangen 49.50

Vegetarisch menu 3 tot 6 gangen vanaf 33,50
Groente menu 3 0f 4 gangen bestaande uit alleen groenten vanaf 25,-

Mocht u aan iemand iets bijzonders willen schenken dan attenderen wij u op onze diner cheques waarvan u de waarde zelf kunt bepalen. Mocht u trouwens een allergie hebben vraag dan naar onze allergenen kaart of tijd gebonden zijn horen wij dat graag van u. Wij gaan ervan uit dat u een avond uit bent!

Wij wensen u een aangenaam verblijf in ons restaurant

Loes & Jacob Jensma
& medewerkers

Voorgerechten

Gerookte Schotse zalmsalade
Op noten sla met Us Heit mosterddressing – € 12,50

Salade van Wad garnalen
Met een saus van whisky en wadden mayonaise – € 13.50

Salade geitenkaas uit Fryslân
Rode biet, avocado en walnoten- € 10,50

Runder carpaccio
Pijnboompitjes, geschaafde Old Amsterdam met rode wijn dressing- € 11.50

Proeverij de zwarte haan

Selectie van diverse kleine voorgerechtjes- € 14,50

Salade van lams ham van Texel
Met dressing van cranberry- € 10.50

Warme tussengerechten

Black tiger gamba’s roergebakken met groentes
Afgeblust met witte wijn en chilisaus – € 12.50

Gerookte tamme eendenborst met cranberry
Op zoete aardappel zalf- € 13.50

Soepen

Friese uiensoep van Berlikumer ui
Met crouton van ryperkrite kaas – € 5.75

Mosterdsoep gemaakt van Us Heit mosterd van whisky en bier
Met een roosje gerookte zalm – € 5,75

Wad vissoep
Harder, mossel en Wad garnaal- € 6,50

Heeft u een allergie vraag dan naar onze allergenen kaart

Vegetarische gerechten

Flamkuchen uit de oven
Ryperkrite kaas, spinazie, tomaat en noten – € 18.50

Stoofpotje van pompoen
Met bleu Wolvegea kaas te paprika, spinazie en gefrituurde geitenkaas in een kruidenkorst, geser – € 18.50

Korstdeeg geitenkaas
Met geitenkaas uit Fryslân met cranberry – € 18.50

Heeft u een allergie vraag dan naar onze allergenen kaart

Vleesgerechten

Witte asperges uit Berlikum met Gaasterlander beenham met botersaus  21,50

Biefstuk van de haas van Fries weide rund
Overgoten met truffel jus-  26.50

Varkenshaas van Gaasterlander kruiden varken
Met stroganoff saus afgeblust met wodka-  21.50

Gegrilde entrecote van Fries weiderund
Met gebakken spek, champignons en ui-  21.50

Veluwse hertenbiefstuk
geglaceerde spruitjes cranberry jus –  24,50

Lamscurry van Texels lam
Met  diverse groenten – 21,50

Stoofpotje rund van Fries weide rund in Texel bockbier gestoofd 21,50

Visgerechten

Snoekbaarsfilet uit het IJsselmeer
Hollandaise saus en zoete aardappelpuree-  22,50

Schotse zalmfilet met witte asperges uit Berlikum  -Hollandaise saus 21,50

Noordzee tong (500gram)
Met remouladesaus-  36,50

Heekfilet op de huid gebakken
Op zeekraal van het Wad met sabayon van witte wijn-  21.50

Zeebaarsfilet op de huid gebakken
Groente salsa saus-  20.50

Zeeduivel omwikkeld met Gaasterlander spek  Rode paprika saus pastinaak tijm  € 22.50

Desserts

Crême brûlée van vanille
Bloed sinaasappelsorbet ijs – € 7,75

Trio van chocolade, taart, mousse en ijs
Van fair trade chocolade – € 8.25

Crumbel van rabarber en kokos
Met boeren vanille-ijs – € 8,25

Cheese cake op Zwarte Haan wijze
Met mango sorbetijs – € 8,25

Waddengoud kwark met havermout
Duindoorn parfait – € 7.50

De vrije hand
Met een selectie van kleine nagerechten (voor 2 personen.) – € 17,50

Selectie van kazen uit de Fryslân
Met honing en cranberry – € 9,75

Dame blanch drie bollen vanille-ijs
Met chocoladesaus – € 7,75

Sorbet de Zwarte Haan
De echte klassieker – € 7,50

Heeft u een allergie vraag dan naar onze allergenen kaart.